De meeste bewoners herkennen dit teken van de AED (Automatische Externe Defibrillator).

Om Koudenhoven hartveilig te maken is er in 2014 een AED opgehangen aan het huis aan de Ministerlaan 57. Om de AED goed te laten functioneren is het van groot belang dat er genoeg burgerhulpverleners in de wijk zijn die kunnen reanimeren en de AED kunnen bedienen. Daarom volgden in 2014 ongeveer 30 wijkgenoten een reanimatie- en AED cursus. Koudenhoven werd zo een van de eerste Zesminutenzones van Eindhoven.

Na 5 jaar hebben wij geen zicht meer op het aantal geregistreerde burgerhulpverleners in onze wijk.

We zijn bovendien op zoek naar nieuwe wijkgenoten die de Zesminutenzone functionerend willen houden. Mogelijk heeft u een reanimatiediploma of een bedrijfshulpverlener diploma en wilt u zich aansluiten als burgerhulpverlener in onze wijk.

Om contact tussen de hulpverleners makkelijk te laten verlopen zijn wij van plan een whatsapp-groep van burgerhulpverleners aan te maken. Op deze manier kunnen we ook het bestand beter beheren.

Kunt u nog niet reanimeren en wilt u burgerhulpverlener worden? Kijk bij www.reanimatieonderwijszob.nl

U kunt contact met ons opnemen via de mail of door een berichtje in onze brievenbus. Ook voor vragen over Zesminutenzone Koudenhoven kunt u per mail bij ons terecht.

Willemien de Jong      Ministerlaan 78                       hwjonghaan@gmail.com

Inge Kempers              Piersonhof 1                           ingeborg.claus@gmail.com