Burendag

Burendag (26 september 2020)

Met als thema “Koudenhoven zijn wij samen” is er een coronaproof invulling gegeven aan burendag. Mede geholpen door het mooie weer hebben ruim 70 wijkbewoners individueel, met hun gezin of op gepaste afstand met anderen een aantal opdrachten uitgevoerd, zijnde:

  • Het maken van een Tangram figuur.
  • Het maken van een origami vogel.
  • Het maken en lopen van een puzzel/speurtocht door de wijk.

Uit  de vele goede inzendingen zijn Henk Lammers en Maria van Rooijen als “winnaar” uit de bus gekomen. Gefeliciteerd.

De reacties tijdens en na afloop waren zeer positief: “Ik heb buren gesproken die ik nog niet kende”; “Ik heb nooit geweten dat er een speeltuintje was in de wijk”; “Nu weet ik waar de mini-bibliotheek is in de wijk”; “Bedankt voor het creatieve initiatief en de organisatie”, “Wat jammer dat ik niet kan, jullie doen dit vaker”.

Onderstaand een impressie van Burendag 2019.

Burendag 2019 was een groot succes. Met 170 deelnemers, een mooie samenwerking met scouting Roosevelt en veel activiteiten was het een onvergetelijke dag. Ondanks een start met regen konden de kinderen snel naar buiten om met de scouting bij het open vuur brood te bakken. Binnen hebben de activiteiten zich aan de buurtbewoner kunnen presenteren. Om 18.00 uur werd het eten uitgeserveerd bestaande uit drie gangen waarna de dag beëindigd werd  met een pub quiz over de wijk. Mede door de sponsoring door het Oranjefonds en Jumbo Pagelaan en het werk door een aantal buurtbewoners kijken wij terug op een geslaagde dag.