Gratis Cursus Mental Health First Aid voor inwoners en ondernemers in Eindhoven

Steeds vaker hebben mensen moeite om mee te komen in onze maatschappij. We kunnen er de ogen niet voor sluiten, want we zien het op televisie en in onze omgeving of op straat: mensen vertonen soms ander gedrag dan we van hen gewend zijn of gedrag dat we niet begrijpen. Vaak komt dit voort uit psychische problemen. Omdat deze problemen ontzettend vaak voorkomen, denk aan burn-out, angst- of depressieve klachten of soms ook verward gedrag, is het belangrijk om te begrijpen wat er aan de hand is en hoe we kunnen helpen. Mental Health First Aid (MHFA) heeft daarom een cursus ontwikkeld om er beter mee om te kunnen gaan. Deze cursus wordt aangeboden door GGzE, in samenwerking met de gemeente Eindhoven. Iedereen kan zich hiervoor opgeven.

Waarom een cursus?

Omdat we allemaal weleens te maken krijgen met mensen met psychische problemen. Bijvoorbeeld in de persoonlijke omgeving, op je werk, als ondernemer of als vrijwilliger. In de cursus ontvang je informatie over depressies, angststoornissen, psychoses en middelengebruik. We geven antwoorden op vragen als: Hoe kun je omgaan met mensen die psychische problemen hebben? Wat kun je doen om te helpen? Ga je in gesprek of juist niet? Wanneer roep je hulp in?

Start gratis cursus

Een cursus bestaat uit vier bijeenkomsten in de avond (19.00 – 22.00 uur) en is gratis. Na de zomer starten er weer nieuwe cursussen. De volgende data zijn mogelijk: 6 mei, 13 mei, 20 mei en 27 mei of 4 juni, 11 juni, 18 juni en 25 juni of 8 juni, 15 juni, 22 juni en 29 juni. Je kunt je nu al inschrijven voor één van deze cursussen door te klikken op deze link.

Na inschrijving ontvang je van MHFA ongeveer twee weken voor de start van de cursus meer informatie.

Kun je niet op de cursusdata die nu al bekend zijn? Houd de website dan in de gaten voor nieuwe data. Deze zullen online komen wanneer de cursusgroepen voor september en oktober (bijna) vol zijn. Voor meer informatie over de cursus kun je kijken op www.mhfa.nl.