Ja, er zijn heel veel boeken over bridge geschreven en ja, er bestaan heel veel misverstanden over bridge. Maar in Koudenhoven wordt op wijkniveau gebridged om de contacten tussen wijkbewoners (en ex-wijkbewoners) te handhaven en om nieuwe wijkbewoners te leren kennen. De viertallencompetities (van oktober tot april) resulteren ieder jaar altijd in een aantal zeer gezellige avonden of middagen en het seizoen wordt (meestal in april) afgesloten met een slotdrive.

Wanneer het wijkviertallen precies is ontstaan, is niet (meer) bekend maar velen denken dat dit een paar jaar na het ontstaan van Koudenhoven is geweest. Dit betekent begin jaren tachtig dus ongeveer 35(!) jaar geleden. De speelmiddagen of avonden zijn in een competitievorm gegoten maar nog steeds staat het aanhalen en onderhouden van de sociale contacten tussen wijkbewoners en ex-wijkbewoners centraal.

Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan u veel plezier kunt beleven. Is bridge moeilijk te leren? Vroeger misschien wel maar de leermethodes zijn aangepast aan de “recreatieve” bridger en meer dan 95% van de bridgers behoort tot deze categorie. Wilt u nadere informatie over de viertallencompetitie, de slotdrive of zijn meerdere wijkbewoners geïnteresseerd in een cursus bridge, stuur dan een mail naar infobridge@on.nl of neem contact op met een van de organisatoren.

Wim Beelaard, Keucheniushof 7, 06-38960206

Carla Duijn, Ministerlaan