Sinterklaas 2022

Sinterklaas van de vereniging Sint Martinus zal op zaterdag 26 november onze wijk bezoeken. Ook heeft hij de wijkvereniging gevraagd hem te helpen bij het organiseren van een kinderactiviteit. Tussen 25 november en 1 december zal er aan de Keucheniushof 1 een Sinterklaas schoorsteen staan waarin kinderen tot en met 9 jaar een tekening, gedichtje, brief of iets anders kunnen doen, voorzien van naam, adres en leeftijd. Wij zorgen er dan voor dat alle inzendingen bij Sinterklaas bezorgd worden. De kinderen krijgen in de dagen daarna een klein presentje van Sinterklaas.

Heeft u vragen, mail dan naar info@koudenhoven.com (niet .nl).

Sinterklaasvereniging Sint Martinus

In 1951 is de Sinterklaas vereniging Tongelre gestart met 175 kinderen op het paard en appels. Momenteel zijn er ongeveer 1.500 kinderen die jaarlijks bij Sinterklaas op het paard een snoepzak ontvangen.

In de 2 weekenden voorafgaand aan 6 december gaat de vereniging op zaterdag met Sinterklaas op het paard, vergezeld door een 8-tal zwarte pieten door de wijken de Karpen, Koudenhoven en Oud-Tongelre. De kinderen mogen bij Sinterklaas op het paard en krijgen een snoepzak.

In oktober wordt er in de betreffende wijken gecollecteerd en geïnventariseerd op welke adressen kinderen aanwezig zijn die bij Sinterklaas op zijn paard willen. Dan wordt ook de exacte datum dat Sinterklaas door Koudenhoven gaat gecommuniceerd.

Dit jaar zal de Sint eind november een rondgang doen door onze wijk. Meer informatie kunt u vinden op de website van de vereniging; http://www.sinterklaasvereniging-tongelre.nl/