Een traditie is geboren. Na de start in 2020 is ook in 2021 de schoorsteen in de wijk neergezet waar de kinderen een tekening voor Sinterklaas kunnen brengen. De wijk hulp Sinterklaas bezorgen de kinderen dan een leuk presentje.

Sinterklaasvereniging Sint Martinus

In 1951 is de Sinterklaas vereniging Tongelre gestart met 175 kinderen op het paard en appels. Momenteel zijn er ongeveer 1.500 kinderen die jaarlijks bij Sinterklaas op het paard een snoepzak ontvangen.

In de 2 weekenden voorafgaand aan 6 december gaat de vereniging op zaterdag met Sinterklaas op het paard, vergezeld door een 8-tal zwarte pieten door de wijken de Karpen, Koudenhoven en Oud-Tongelre. De kinderen mogen bij Sinterklaas op het paard en krijgen een snoepzak.

In oktober wordt er in de betreffende wijken gecollecteerd en geïnventariseerd op welke adressen kinderen aanwezig zijn die bij Sinterklaas op zijn paard willen. Dan wordt ook de exacte datum dat Sinterklaas door Koudenhoven gaat gecommuniceerd.

Dit jaar zal de Sint eind november een rondgang doen door onze wijk. Meer informatie kunt u vinden op de website van de vereniging; http://www.sinterklaasvereniging-tongelre.nl/