Sinterklaas 2020

Op 4 december heeft de wijkvereniging Sinterklaas geholpen bij het bezorgen van 29 pakjes bij kinderen in de wijk. In de week voorafgaand aan Sinterklaas heeft er een schoorsteen gestaan in de wijk waar de kinderen hun tekening of knutselwerk in konden doen. Sinterklaas en de hulppieten hebben deze mooie werkjes met heel veel dank in ontvangst genomen en deze hangen nu in de werkkamer van Sinterklaas in het paleis in Madrid te pronken.

Sinterklaasvereniging Sint Martinus

In 1951 is de Sinterklaas vereniging Tongelre gestart met 175 kinderen op het paard en appels. Momenteel zijn er ongeveer 1.500 kinderen die jaarlijks bij Sinterklaas op het paard een snoepzak ontvangen.

In de 2 weekenden voorafgaand aan 6 december gaat de vereniging op zaterdag met Sinterklaas op het paard, vergezeld door een 8-tal zwarte pieten door de wijken de Karpen, Koudenhoven en Oud-Tongelre. De kinderen mogen bij Sinterklaas op het paard en krijgen een snoepzak.

In oktober wordt er in de betreffende wijken gecollecteerd en geïnventariseerd op welke adressen kinderen aanwezig zijn die bij Sinterklaas op zijn paard willen. Dan wordt ook de exacte datum dat Sinterklaas door Koudenhoven gaat gecommuniceerd.

Dit jaar zal de Sint eind november een rondgang doen door onze wijk. Meer informatie kunt u vinden op de website van de vereniging; http://www.sinterklaasvereniging-tongelre.nl/