Sinterklaas

Sinterklaas 2020

Sinterklaas heeft de wijkvereniging gevraagd in deze bijzondere tijd de Sint te helpen bij het organiseren van een activiteit. Tussen 23 november en 1 december zal er op Ministerlaan 76 een sinterklaasschoorsteen staan waar kinderen tot en met 8 jaar een tekening, gedichtje, brief of iets anders in kunnen doen voorzien van naam, leeftijd en adres. Sinterklaas zal het leuk vinden deze presentjes te mogen ontvangen en zal bij al deze kinderen op 4 december een klein presentje laten bezorgen. Heeft u vragen, mail dan naar info@koudenhoven.com (let op .com niet .nl).

Sinterklaasvereniging Sint Martinus

In 1951 is de Sinterklaas vereniging Tongelre gestart met 175 kinderen op het paard en appels. Momenteel zijn er ongeveer 1.500 kinderen die jaarlijks bij Sinterklaas op het paard een snoepzak ontvangen.

In de 2 weekenden voorafgaand aan 6 december gaat de vereniging op zaterdag met Sinterklaas op het paard, vergezeld door een 8-tal zwarte pieten door de wijken de Karpen, Koudenhoven en Oud-Tongelre. De kinderen mogen bij Sinterklaas op het paard en krijgen een snoepzak.

In oktober wordt er in de betreffende wijken gecollecteerd en geïnventariseerd op welke adressen kinderen aanwezig zijn die bij Sinterklaas op zijn paard willen. Dan wordt ook de exacte datum dat Sinterklaas door Koudenhoven gaat gecommuniceerd.

Dit jaar zal de Sint eind november een rondgang doen door onze wijk. Meer informatie kunt u vinden op de website van de vereniging; http://www.sinterklaasvereniging-tongelre.nl/