Vorig jaar is het zonnepanelenproject De Groene Zone van start gegaan. Eindhoven is één van de 12 gemeenten in Zuidoost-Brabant die meedoet. Woningeigenaren die deelnemen kunnen snel en gemakkelijk zonnepanelen laten plaatsen zonder eigen investering.

Hoe het werkt

De deelnemende gemeenten kopen gezamenlijk zonnepanelen in en schieten de bedragen voor levering en plaatsing voor. Dit betekent dat je geen aanbetaling hoeft te doen voor de zonnepanelen. In maximaal 15 jaar, tegen 1,35% rente, los je de lening maandelijks bij de gemeente af.

Besparen vanaf de eerste maand

Al vanaf de eerste maand heb je financieel voordeel: de opbrengst is namelijk hoger dan je maandelijkse aflossing. Daarnaast krijg je 15 jaar lang garantie op de zonnepaneleninstallatie en de energieopbrengst.

Interesse?

De komende maanden worden er in de gemeente Eindhoven informatieavonden gehouden. Je krijgt dan meer informatie over hoe het project werkt. Kijk voor data, locaties en aanmelden op www.degroenezone.nl. Ook vind je op de site al veel informatie of je kunt direct een offerte aanvragen.

Groenere, mooiere en betere buurt

Wil je wellicht ook aan de slag met het isoleren van jouw woning, een warmtepomp of het aanleggen van geveltuintjes? Als je de krachten in jouw buurt bundelt, krijg je vaak meer voor elkaar. Op www.buurkracht.nl zie je wat andere buren al samen voor elkaar kregen. Buurkracht is tijdens de avond ook aanwezig om te vertellen over Buurkracht.